Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς: "Ποτέ δεν μας απείλησε ο Τσακαλώτος"

Αμηχανία, αντιδράσεις και διαμαρτυρίες προκάλεσε στους κυβερνητικούς βουλευτές η τροπολογία, η οποία προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού.

Στις 15:30 συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσαν στο PolitisOnline τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τους κάλεσε να υποστηρίξουν την τροπολογία, αλλιώς “υπάρχει κίνδυνος μέχρι και να πέσει η κυβέρνηση!”.

«Η διάταξη αυτή δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία αλλά την προστασία όσων κάνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Εδώ μπορεί να μπει ένας τρελός και να τους ανοίξει το κεφάλι. Δεν γίνεται να τους αφήσουμε απροστάτευτους από τη στιγμή που επιτελούν δημόσιο καθήκον. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για συμβολαιογράφους. Δηλαδή να ισχύει το αυτεπάγγελτο για όσους κάνουν φυσικούς πλειστηριασμούς και να μην ισχύει και να μένουν απροστάτευτοι όσοι κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» υποστηρίζει από τη μεριά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Η κυβέρνηση επιθυμεί με αυτή την τροπολογία να σταματήσει τις εικόνες που διαχέονται καθημερινά στον τύπο και δείχνουν τα ειρηνοδικεία και τα συμβολαιογραφεία να μετατρέπονται σε πεδία μάχης. Από την άλλη δεν είναι λίγοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο, οι οποίοι υποστηρίζουν πως αν περάσει η τροπολογία, θα “ηρωοποιηθούν” οι αλληλέγγυοι που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια είναι προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ.