Απέσυρε ο Κοντονής την διάταξη που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη της απειλής συμβολαιογράφων

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, έπειτα από την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όπου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

Την νομοτεχνική βελτίωση ανακοίνωσε στο κλείσιμο της τοποθέτησης του ο υπουργός Δικαιοσύνης, εισπράττοντας το έντονο χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταθέτω νομοτεχνική βελτίωση με την οποία απαλείφεται από τη συγκεκριμένη τροπολογία η παράγραφος 2 περί αυτεπάγγελτου στην απειλή διότι κατά τη γνώμη μας η εύρυθμη ολοκλήρωση ενός πλειστηριασμού εξυπηρετείται απολύτως χωρίς την συγκεκριμένη διάταξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής.

Το άρθρο αυτό αφορούσε την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων απειλούν συμβολαιογράφους και αποσύρηκε πλήρως. Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ που κράτησε αρκετές ώρες και προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός τελικώς έκανε πίσω και απέσυρε την επίμαχη διάταξη.

Πράγμα που σημαίνει επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, όπου απαιτείτο μήνυση από κάποιον για να διωχθεί ποινικά ο τελών το αδίκημα.

Οι απουσίες

Από τη διαδικασία απουσίαζε ο  Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία, είχε μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής και είχε καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσύρει την τροπολογία.

Επίσης, έλειπαν άλλοι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο δήλωσαν πως, αν παραβρίσκονταν στην διαδικασία, θα υπερψήφιζαν την ρύθμιση. Πρόκειται για τους Αντώνη Μπαλωμενάκη, Νίκο Μανιό, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Γιώργο Τζιμάνη, Αναστάσιο Κουράκη και Μουσταφά Μουσταφά.

Συνολικά, από την διαδικασία απουσίαζαν 57 βουλευτές

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Επίσης, υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με μέτρα θεραπείας αντί ποινών για ψυχικά ή διαταραγμένους ασθενείς, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι. ΝΔ, ΔΗΣΥ ΚΚΕ ψήφισαν κατά ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία