Βίτσας: Οι ανέξοδοι παληκαρισμοί των Τούρκων δεν μας ανησυχούν

«Η Ελλάδα δεν είναι καμία χώρα η οποία υποθάλπει πραξικοπηματίες και έχει ξεκαθαριστεί ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δεν πρόκειται να εκδοθούν», απάντησε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στov ρ/σ ALPHA 9.89.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «εμείς εκτιμούμε ότι η υπόθεση, πέρα από τη δικαιοδοτική αρμοδιότητα που έχουν αυτές οι δύο επιτροπές, πρέπει να πάει στο επίπεδο πλέον της Τακτικής Δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι στο ζήτημα του ασύλου που αφορά χιλιάδες ανθρώπους, «έχουμε συχνά την περίπτωση να έχει απορριφθεί και από τις δύο επιτροπές η χορήγηση ασύλου και ο αιτών να προσφεύγει αυτός στο Διοικητικό Εφετείο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων επί του θέματος σχολίασε ότι «ανέξοδοι παληκαρισμοί δεν ωφελούν, ούτε κανείς μπορεί να ανησυχήσει απ’ αυτούς». «Η πολύ επιθετικότητα μερικές φορές βλάπτει και στο τέλος κάνει αυτόν ο οποίος φραστικά επιτίθεται, να μένει στο κενό γιατί δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτό που λέει» ανέφερε.

Δεν θα την θέλαμε την ένταση, επανέλαβε καθιστώντας σαφές ότι «η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη όσον αφορά τις πιθανές επιθετικές απειλές, είμαστε μια χώρα που έχει πραγματικά ισχυρή αποτρεπτική δύναμη». «Χρειαζόμαστε την ειρήνη για να συναναπτυχθούμε με όλες τις χώρες οι οποίες βρισκόμαστε στην ίδια περιοχή αλλά και για να αναπτυχθούμε και εσωτερικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Βίτσας απέδωσε την κριτική της ΝΔ στην τακτική της να βάζει όλα τα θέματα κάτω από τη λογική, να γίνουν εκλογές και να έρθει πιθανά ή να θεωρεί ότι θα έρθει, στην εξουσία. «Όταν κάποιος τα βάζει κάτω από αυτή τη λογική, τυφλώνεται από το πάθος του για την εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.