Απάντηση του ΥΠΟΙΚ στο Ποτάμι: Οι κληρώσεις γίνονται από το ΙΤΥΕ που διενεργεί και τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ

Απαντήσεις στις καταγγελίες του Ποταμιού που αμφισβήτησε ευθέως το αδιάβλητο των κληρώσεων, έδωσαν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαχείριση και η λειτουργία του ειδικού λογισμικού των ηλεκτρονικών κληρώσεων ανατέθηκε απευθείας, με απόφαση που υπογράφηκε από τον Ε. Τσακαλώτο στις 30 Νοεμβρίου- δηλαδή την ημέρα που έγινε η πρώτη φορολοταρία- στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), που εδρεύει στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου Πατρών και εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο ο φορέας αυτός έχει τεράστια εμπειρία, που εκτός της έκδοσης του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση, έχει και την ευθύνη της μετάδοσης των θεμάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επίσης το ΙΤΥΕ «τρέχει» και τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, με σύστημα ανάλογο αυτού που διενεργούνται οι ηλεκτρονικές κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών κι αυτό ήταν καθοριστικό για την επιλογή του συγκεκριμένου Φορέα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία της φορολοταρίας είναι αδιάβλητη, καθώς έχουν προβλεφθεί όλες οι αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες.