Αντιεξουσιαστές αποδοκίμασαν τον Νίκο Βούτση στον Κεραμεικό (βίντεο)

Ένταση προκάλεσε ομάδα 70 αντιεξουσιαστών πριν την ομιλία του Νίκου Βούτση σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό.

Οι αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν στον χώρο αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο της Βουλής και την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκαν για την κατεδάφιση κτιρίων στο Βόλο στο πλαίσιο της επέκτασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι χώροι τελούσαν επί χρόνια υπό κατάληψη από τους καταληψίες «Τερμίτα», με την κατάληψη να τερματίζεται την περασμένη εβδομάδα σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής έφθασε στο χώρο λίγο μετά τις 19:00 μαζί με τον γραμματέα του κόμματος Π. Ρήγα και άλλους βουλευτές και μέχρι τις 8.00 μ.μ.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν και σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γράφοντας:

«Οι ιδιαίτερες ευαισθησίες (;!) της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα κινήματα και στα ανθρώπινα δικαιώματα (sic), το θέμα της ομιλίας και η παρουσία του ανώτατου αυτού κυβερνητικού στελέχους κρίθηκαν ικανός συνδυασμός για να αποφασίσουμε τον αποκλεισμό της εισόδου με σκοπό τη ματαίωση της εκδήλωσης. Όπως οι κρατικές δυνάμεις εισβάλλουν στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα έτσι κι ο κόσμος του ακηδεμόνευτου αγώνα πηγαίνει σε κομματικά, κυβερνητικά και κρατικά εδάφη σε μια στοιχειώδη συλλογική απάντηση στην καταστολή».

Δείτε βίντεο: