Δ. Καμμένος: "Δεν θα πέσει ψήφος των ΑΝΕΛ με προσδιορισμό της λέξης Μακεδονία"

Επιμένει στην πάγια θέση του ο κυβερνητικός εταίρος Δημήτρης Καμμένος από πλευράς των ΑΝΕΛ: «Δεν ψηφίζουμε ονομασία με τη λέξη Μακεδονία».
Μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 fm είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο τραπέζι δεν πρέπει να «πέσει» μόνο το ζήτημα με το όνομα, αλλά να αλλάξει γενικά η νομοθεσία. Μεταξύ άλλων, έστειλε μήνυμα προς τους Σκοπιανούς, υπενθυμίζοντας ότι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε καταγωγή από την Ηπειρο. Την ίδια ώρα, τονίζει ότι σε μια συγκυβέρνηση υπάρχουν πάντα κόκκινες γραμμές, σημειώνοντας ωστόσο, ότι σε ένα πολυσύνθετο ζήτημα, όπως αυτό του Σκοπιανού, θα έπρεπε να υπάρχουν 300 θετικοί ψήφοι.
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Δημήτρης Καμμένος:
«Δεν θα πέσει ψήφος των ΑΝΕΛ με προσδιορισμό της λέξης ”Μακεδονία”. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία, δεν είναι μόνο το όνομα. Μαζί με τους αλυτρωτικούς χάρτες και όλα. Νομίζω, ότι πρέπει να αλλάξουν όλα μαζί, όχι μόνο η διαδικασία για το όνομα. Δεν είναι κάτι που θα επιλυθεί μέσα σε τέσσερις και πέντε μέρες. Δεν πρέπει να θίγονται τα ελληνικά συμφέροντα. Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, σε έναν ιδεατό κόσμο, θα έπρεπε να έχουμε 300 ψήφους με την ίδια θέση. Δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί τόσο εύκολα ο αριθμός αυτός. Εμείς είμαστε κάθετοι. Δεν ψηφίζουμε. Σε μια συγκυβέρνηση οι κόκκινες γραμμές υπάρχουν. Είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα και θέλουμε ένα αυτάρκες σύστημα στα σύνορά μας. Στα βόρεια σύνορά μας θα υπάρξουν προβλήματα με Αλβανούς και Βούλγαρους. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα στα Βαλκάνια. Δεν κρατάμε κανέναν μουτζούρη. Πρέπει ο ”ασθενής” αυτή την ώρα να συνυπάρξει μαζί μας. Και η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε καταγωγή από την Ήπειρο να πούμε στους Σκοπιανούς. Να μην αλλοιώσουμε την ιστορία για πολιτικούς λόγους».