Κουρουμπλής: Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να αναβαθμίσει τα νησιά μας

Ο Π. Κουρουμπλής, στην ημερίδα του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ), στάθηκε στο θέμα της συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό για να συζητήσουμε, και να βρούμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να αναβαθμίσει τα νησιά μας».

Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την ανάπτυξη των νησιών, αναφέρθηκε ο ΥΝΑΝΠ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην ημερίδα (09/01/2018) του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ).

Ο Π. Κουρουμπλής, περιέγραψε την εργώδη προσπάθεια που κατέβαλε για να κινητοποιήσει όλες τις νησιωτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε και σε συνεργασία με την Κύπρο και την Μάλτα, να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά, στις αποφάσεις της Συνόδου της Βαλέτας, πρωτοβουλίες για την ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική, η οποία θα στηρίζεται σε συγκεκριμένα κονδύλια. Όπως είπε τώρα το Υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθεί να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο να θεσπίσει συγκεκριμένες πολιτικές για τα νησιά. Θα αποκτήσει έτσι περιεχόμενο αυτό που λέει η Ευρώπη εδαφική συνοχή, μεταξύ της ηπειρωτικής ενδοχώρας και των νησιών της. Όπως είπε σκοπός είναι το τέλος της απομόνωσης, και η αναπτυξιακή προοπτικής των νησιωτικών περιοχών.

Για τις πολιτικές του υπουργείου για τα ελληνικά νησιά, ο κύριος Κουρουμπλής επεσήμανε την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ειδικά των μικρών και απομακρυσμένων περιοχών, και την οικονομική ανάπτυξη, σε εμπορικό και τουριστικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά ανέφερε την ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα νησιά όπως τα Ψαρά, οι Οινούσες και η Σαμοθράκη.

Ειδική αναφορά έγινε για το μεταφορικό ισοδύναμο, που επίσης θα βοηθήσει στις εξαγωγές, και θα κάνει πιο ανταγωνιστικά τα τοπικά προϊόντα των ελληνικών νησιών.

Ο Π. Κουρουμπλής, στάθηκε στο θέμα της συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό για να συζητήσουμε, και να βρούμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να αναβαθμίσει τα νησιά μας».