Προκαλεί ξανά ο Κιλιντσάρογλου: "Η Ψέριμος είναι τουρκική ή ελληνική;"

Προκλητική αναφορά στην Ψέριμο, έκανε για ακόμα μία φορά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θέτοντας ευθέως θέμα στην κυβέρνηση και ζητώντας επίσημη απάντηση για το εάν το νησί είναι τουρκικό ή ελληνικό.

Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος κατά το παρελθόν έκανε λόγο για 18 νησιά και νησίδες του Αιγαίου, που «επέτρεψε ο Ερντογάν να καταληφθούν από την Ελλάδα», επιτέθηκε εκ νέου στην τουρκική κυβέρνηση αυτή τη φορά, θέτοντας θέμα Ψερίμου.

«Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ώστε να ρωτάμε για τα νησιά του Αιγαίου. Ναι τα νησιά του Αιγαίου. Ρωτάω λοιπόν, αυτό το νησί, η Ψέριμος, σε ποιον ανήκει τελικά; Είναι δικό μας ή της Ελλάδας. Βγες και δώσε μια απάντηση, Εγώ ρωτάω και αυτός μου απαντάει πήγαινε και ρώτα αυτούς που τα παρέδωσαν . Κοιτάξτε κουβέντα, δηλαδή παραδέχεται ότι τα έχει παραδώσει». Και συνεχίζει απευθυνόμενος πάντα στον Ερντογάν και στον Γιλντιρίμ: «Θα σου μιλήσω σαν σε ένα παιδι δημοτικού, αυτό το νησί, η Ψέριμος ανήκει σε εμάς ή στην Ελλάδα; Τόσο απλά ρωτάω. Το παραδώσαμε αλλά όχι εμείς, λέει. Εγώ ξέρω τι έχεις παραδώσει εσύ, κάτσε και δώσε μου μια απάντηση σαν άνθρωπος. Απάντησε μην απειλείς».

Τουρκικές ενοχλήσεις στην Κάλυμνο

Την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες ψαράδες στα σύνορα με την Τουρκία περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών», Κώστας Σαρούκος.

«Η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Μηχανότρατα δικιά μας δεν μπορεί να δουλέψει», καταγγέλλει.
Όπως είπε «όλες οι ακτές μας δουλεύονται από Τούρκους ψαράδες που συνοδεύονται από τούρκικές ακταιωρούς».

«Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε στα νησιά μας. Έρχονται και μας εμβολίζουν και θα μας βγάζουν και όπλα οι Τούρκοι», ανέφερε.

Ο κύριος Κώστας Σαρούκος, εξήγησε ότι το χειρότερο πλέον είναι ότι «από το 2006 μας πήγαν από το ένα ναυτικό μίλι στο ενάμιση και δεν μπορούμε να δουλέψουμε εμείς και δουλεύουν οι Τούρκοι. Είναι μια κατάντια να βλέπουμε στα νησιά μας τα τουρκικά πλοία».