Κοντονής σε Τούρκο υφυπουργό Δικαιοσύνης: Το θέμα της έκδοσης των αξιωματικών έχει κλείσει

“Διατυπώθηκαν με τρόπο ρητό στην τουρκική αντιπροσωπεία οι δυνατότητες που παρέχει ο ελληνικός ποινικός κώδικας για την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών” τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση του με τον Τούρκο υφυπουργό, Μπιλάλ Ουτσάρ.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι το θέμα της έκδοσης έχει κλείσει επικαλούμενος τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου που είναι “απολύτως σεβαστές από όλους και πρωτίστως από την ελληνική κυβέρνηση”.

Παρότι το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποδίδει τη συνάντηση σε επίπεδο συνεργασίας των υπουργείων Ελλάδας και Τουρκίας, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, πως το ραντεβού (το οποίο ήταν πρωτοβουλία της Άγκυρας) κλείστηκε με αφορμή τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για πιθανότητα διεξαγωγής της δίκης των πραξικοπηματιών στην Αθήνα. Πάντως, για να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός από τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας, θα πρέπει να αλλάξει το κατηγορητήριο, καθώς για άλλα αδικήματα κατηγορούνται στη χώρα μας και για άλλα στην Τουρκία.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι αποδέχθηκε πρόταση για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του.