Φίλης: «Ο Καμμένος πρέπει να πει τη θέση της κυβέρνησης, όχι την προσωπική του»

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας και τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

«Ο κ. Καμμένος έχει μια διαφορετική άποψη. Θα την κουβεντιάσουμε όταν έρθει στην Βουλή. Είναι σαφές ότι αποκλίνει. Αλλά η χώρα μας έχει σύνταγμα, εκεί θα ψηφίσουν τα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση έχει μια γραμμή. Αν αύριο συναντηθεί ο κ. Καμμένος με κάποιον ομόλογό του πρέπει να πει την θέση της κυβέρνησης, όχι την προσωπική του θέση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση έχει μια επίσημη θέση».

Σχετικά με το θέμα του συλλαλητηρίου, είπε: «Το συλλαλητήριο δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. Δεν ήταν ακραίοι όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο» ενώ χαρακτήρισε λάθος την επιλογή βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραστούν. «Πιστεύω ότι είναι λάθος οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πήγαν.

«Είναι  λάθος η εμπλοκή της εκκλησίας σε ζητήματα πολιτικής», πρόσθεσε, ωστόσο επισήμανε ότι «ορθώς ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο, γιατί η εκκλησία έθεσε ένα θέμα».