Στο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί - Τι είπαν με τον Τσίπρα (videos)

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Μητσοτάκης: O Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες – Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης επέλεξε τον δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού

Ολοκληρώθηκε στις 11 η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Πηγές της ΝΔ σχολίασαν χτες ότι «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση».

Ο κ. Μητσοτάκης από το γραφείο του στη Βουλή τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας εξασθένησε την εθνική γραμμή και δίχασε τους Έλληνες, οι οποίοι “δεν τον εμπιστεύονται να διαπραγματευτεί”. “Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό” δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού. Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα” σημείωσαν κυβερνητικές πηγές.

“Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό” ανέφερε το γρ. τύπου του Πρωθυπουργού.

Γεννήματα: Ζήτησα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

H συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά διήρκεσε 1 περίπου ώρα και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε ξανά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις «χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή”.

Κουτσούμπας: Κρατάω μικρό καλάθι

«Είχαμε μια όσο γίνεται, φαντάζομαι, σε αυτές τις περιπτώσεις, αναλυτική ενημέρωση από τον κ. πρωθυπουργό. Αυτό που είπα και μέσα, στην αρχή της συνάντησής μας, είναι ότι κρατάμε μικρό καλάθι. Εξακολουθούν και μετά την ενημέρωση να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για τις εξελίξεις με τις γειτονικές χώρες, συνολικά με τα Βαλκάνια με την πολιτική του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα γύρω από αυτά τα ζητήματα» δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είναι επικίνδυνο, εκτός από γελοίο, να υπάρχει μία κυβερνητική γραμμή και μία άλλη γραμμή, εκείνη του υπουργού Αμύνης», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμη η ενημέρωση σε αυτή την φάση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον επικεφαλής του Ποταμιού. «Πάντως το Σεπτέμβρη χάσαμε μια ευκαιρία. Σου είχα πει να μιλήσουμε για το θέμα στην Βουλή», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο Μαξίμου έφτασε λίγο μετά τις 6 και ο Β. Λεβέντης, με τον οποίο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. Ο Λεβέντης ανέφερε πως είναι αντίθετος με την σύνθετη ονομασία επειδή περιέχει τον όρο Μακεδονία .«Θα δώσω την συγκατάθεσή μου σε άλλο όνομα» ανέφερε, και όταν ο πρωθυπουργός τον ρώτησε ποιο, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Σκόπια».

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Διαβάστε εδώ τι ειπώθηκε