Τουρκικά πλοία προσπάθησαν να εμποδίσουν τη ρίψη στεφάνου του Καμμένου στα Ίμια (φωτος+βίντεο)

Στεφάνι στη μνήμη των τριών νεκρών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού έριξε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

O κ. Καμμένος έριξε το στεφάνι από το κατάστρωμα της κανονιοφόρου «Νικηφόρος».

Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο υπουργός είπε: «Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων».

«Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής ενώ στην περιοχή πετούσε και ένα τουρκικό ελικόπτερο, τα οποία προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκδήλωση.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός του “Νικηφόρος” υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Με τους κατάλληλους ελιγμούς η κανονιοφόρος εγκλώβισε τα τουρκικά σκάφη και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών.

Εκτενής αναφορά των τουρκικών ΜΜΕ

Το τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον Πάνο Καμμένο, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «αποχώρησε, ύστερα από προειδοποιήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής».

Το πρακτορείο «Dogan» μεταδίδει πως «η ένταση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου».