Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Θεσμών σχετικά με το αν πρέπει να κληθεί σε ακρόαση ο Καμμένος για τα όπλα της Σ. Αραβίας

Υψηλοί τόνοι και εκατέρωθεν κατηγορίες επικράτησαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, κατά τη συζήτηση του αιτήματος της ΝΔ να κληθούν για να ενημερώσουν τα μέλη της, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της συμφωνίας για πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Τόσο η ΝΔ, όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αντέδρασαν έντονα στην πρόταση της προέδρου της Επιτροπής, Τασίας Χριστοδουλόπουλου για αναβολή της συζήτησης μέχρι να γνωμοδοτήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το ποια επιτροπή είναι αρμόδια για την κλήση σε ακρόαση του υπουργού Άμυνας.

«Η επιτροπή είναι αναρμόδια να έρευνα ζητήματα εξοπλισμών προτείνω λόγω αναρμοδιότητας οτι δεν μπορεί να εξεταστεί από τη δική μας επιτροπή το αίτημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ο υπουργός θα πει αυτά που έχει ξαναπεί, δεν υπάρχουν μέθοδοι βασανισμού για να τον αναγκάσουμε. Τα δε υπόλοιπα πρόσωπα τα ζητάμε απλά για να ικανοποιήσουμε την περιέργεια μας» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης την κατηγόρησαν ότι παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής, καθώς αφαιρεί το δικαίωμα των 2/5 της μειοψηφίας να καλεί στην Επιτροπή όποιον θέλει, και αποχώρησαν.

«Τι άλλο θα κάνετε για να προστατέψετε τον Καμμένο;» ρώτησε ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: “Εγώ προσωπικά δεν θέλω να έρθει ο κ. Καμμένος στην επιτροπή δεν έχει να πει τίποτα παραπάνω, θα πει αυτά που έχει πει και στην ολομέλεια. Όμως τα άλλα στρατιωτικά πρόσωπα έχουν να πουν πολλά πράγματα στην επιτροπή για να δούμε τι έχει συμβεί».

Είναι πραξικόπημα αυτό που κάνετε είναι ντροπή για το ελληνικό κοινοβούλιο θα τρίζουν τα κόκαλα του Ηλία Ηλιού, του Παπανδρέου και του Καραμανλή» είπε απευθυνόμενος στην Τασία Χριστοδουλοπούλου ο Χαραλάμπος Αθανασίου.