"Η ανομία στα πανεπιστήμια δεν αντιμετωπίζεται με επιτροπές" σχολιάζει η ΝΔ

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Παιδείας να συγκροτήσει Επιτροπή υπό τον κ. Παρασκευόπουλο σχετικά με την ανομία στα πανεπιστήμια, η αρμόδια τομεάρχης της Ν.Δ. κα Κεραμέως υποστηρίζει ότι αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα θα τροποποιούσε την προβληματική ρύθμιση που νομοθέτησε για το άσυλο.

«Η αντίδραση του υπουργού Παιδείας στην κατάσταση διαρκώς διογκούμενης ανομίας που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας, μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για εγκληματικά επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είναι η συγκρότηση ακόμη μιας Επιτροπής», αναφέρει χαρακτηριστικά η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Επικρατείας.

«Μιας Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, την ειρήνη και την παραβατικότητα στους χώρους των Α.Ε.Ι., επικεφαλής μάλιστα της οποίας τέθηκε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης, κ. Παρασκευόπουλος, γνωστός για τον περίφημο νόμο του που αποφυλάκισε χιλιάδες βαρυποινίτες.

Αν η Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα, αντί για τη συγκρότηση μίας ακόμη Επιτροπής, θα τροποποιούσε την προβληματική ρύθμιση που νομοθέτησε για το άσυλο» καταλήγει η ανακοίνωση.