Ζάεφ: Πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ με δηλώσεις του επιμένει ότι τελικά θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα στα Σκόπια για το θέμα, παρά τις ενστάσεις του κυβερνητικού του εταίρου Αλί Αχμέτι, προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα.

«Δεν θεωρώ αυτό το θέμα ως εμπόδιο. Το θεωρώ ως μια πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα ότι η λύση θα είναι μόνιμη και θα παραμείνει έτσι μια για πάντα. Δεν είναι κάτι τόσο τρομακτικό ή τραγικό ή αδύνατο επειδή τα δημοψηφίσματα διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο και με ταχεία διαδικασία» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

O Zάεφ τόνισε ότι «πριν από το δημοψήφισμα οι πολιτικοί πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους για να βοηθήσουν το έθνος να αποφασίσει».

Στα Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

Στα Σκόπια βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ, σχετικά με το πλαίσιο που παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Επίσης ο κ. Νίμιτς θα έχει αύριο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE), Χρίστιαν Μίτσκοσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας, Αλί Αχμέτι.