Αυτές είναι οι απειλητικές επιστολές που έλαβε ο Νίκος Κοτζιάς (φωτός)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι δύο απειλητικές επιστολές που δέχθηκε μέσα διάστημα τριών ημερών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το Σκοπιανό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών δέχτηκε απειλές, για τον ίδιο και την οικογένειά του και μέσω τηλεφώνου.

Τις απειλητικές επιστολές δημοσιεύει η εφημερίδα Το Έθνος της Κυριακής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν εκείνος που άνοιξε τις δυο επιστολές.

Η πρώτη έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη. Ο φάκελος περιείχε ένα δακτυλογραφημένο σημείωμα. Η απειλή δεν στρεφόταν μόνο στον υπουργό Εξωτερικών αλλά και στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας, Παιδείας και σε όλους τους βουλευτές.

Η δεύτερη έφτασε στα χέρια του Νίκου Κοτζιά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Ήταν χειρόγραφη και ο αποστολέας είχε γράψει με μαύρο στυλό: «3 σφαίρες για τον Κοτζιά. Μια για κάθε μια Μακεδονία. Και εμείς νομίζαμε ότι ο Κατρούγκαλος ήταν το πραγματικό σκουλήκι».

Νωρίτερα, η γραμματέας του υπουργού Εξωτερικών είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα. Άγνωστος ο άνδρας που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής. Της είπε: «Πες στον Κοτζιά να καθίσει καλά, γιατί θα φάει πολύ ξύλο».Η γραμματέας του πρόλαβε και σημείωσε τον αριθμό της κλήσης και οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν.