Κοντονής για Novartis: Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη - Γελοιότητα η σύνδεση Novartis με τα συλλαλητήρια

Διέψευσε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι υπάρχει κυβερνητική εμπλοκή στην επίσπευση της υπόθεσης Novartis, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης «ανακριβείς», ενώ εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση είναι «σε δυσάρεστη θέση, αφού το μισό υπουργικό της βρίσκεται σε δεινή θέση».

Όπως εξήγησε ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” , «δεν υπήρχε καμία παρέμβαση, η Εισαγγελία διαφθοράς ολοκλήρωσε την έρευνα και όπως είχε υποχρέωση την έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εκείνη την παρέδωσε σε μένα κι εγώ θα την  διαβιβάσω στη Βουλή».

Κληθείς να σχολιάσει την κατηγορία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ότι διαβάστηκε η δικογραφία, απάντησε ότι είδε «τα πολιτική πρόσωπα και τα έγγραφα για να ξέρω τι υπάρχει, τι παραλαμβάνω και τι καταθέτω» και χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις κατηγορίες ότι η υπόθεση διαβιβάζεται στη Βουλή λίγες μέρες μετά το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.

«Την έρευνα τη διεξήγαγε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, την ξεκίνησε, την ολοκλήρωσε αυτές τις μέρες και τη διαβίβασε ως όφειλε», είπε σχετικά και διερωτήθηκε:

«Να μην την έκλεινε επειδή έγινε προχθές το συλλαλητήριο;».

Διαψεύδοντας ότι υπάρχει καθοδήγηση της κυβέρνησης προς τη Δικαιοσύνη, ξεκαθάρισε ότι, «αυτά τα θέματα τα χειρίζεται αποκλειστικά η Δικαιοσύνη».

Προκάλεσε τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που νωρίτερα είχε δηλώσει στο “Καλημέρα Ελλάδα” ότι στην περίπτωση που έχει υπάρξει άτυπη ενημέρωση των Υπουργών Δικαιοσύνης για την υπόθεση, θα προχωρήσει σε μηνύσεις, «να ό,τι θέλει» και εξήγησε ότι «όλα τα ονόματα διαλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου», τονίζοντας ότι, «από εμάς δεν ακούστηκε ούτε ένα όνομα».

«Όταν ξεκινούσε η διερεύνηση της υπόθεσης, βάσει των στοιχείων, είχα πει ότι το σκάνδαλο θα είναι μεγαλύτερο από της Siemens. Έχουμε να κάνουμε με δισ. απώλειας χρημάτων από το ελληνικό κράτος, την ώρα που στέναζε η ελληνική οικονομία και ο Έλληνας πολίτης δεν μπορούσε να βρει φάρμακα», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της τιμής των φαρμάκων στη χώρα μας έχει αντανάκλαση σε ακόμα 29 χώρες.

Αναφορικά με το αν περιέχονται κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος στη δικογραφία, είπε πως δεν θα μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι «είναι έργο των διωκτικών αρχών να διατυπώσουν την κατηγορία και στην περίπτωση που υπάρχει δωροδοκία και αποδειχθεί, η τιμωρία θα είναι πάρα πολύ αυστηρή», τόνισε.

Τέλος, για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ξεκαθάρισε ότι, «πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα», τονίζοντας πως μέσα στην πρόταση για συνταγματική αλλαγή την οποία έχει καταθέσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβάνεται και η σχετική πρόταση.