Πρόταση για εξεταστική για τον Π. Καμμένο καταθέτει η ΝΔ - «Ναι» στην προκαταρκτική για τη Novartis

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο​, για την υπόθεση πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και λέει «Ναι» στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη Novartis, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους τομεάρχες Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Δικαιοσύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis.

«Η ΝΔ είπε εξαρχής όλα στο φως.

Η ΝΔ λέει ναι επί της αρχής στην σύσταση Προκαταρ για την υπόθεση της Novartis», δήλωσε η κ. Σπυράκη.

Είναι φανερό ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Έτσι ο ίδιος και οι Υπουργοί του παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Και, όταν έρχεται η ώρα της κρίσεως, αυτή η ίδια πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταθέτει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθεί η αρμοδιότητα του Σώματος της Βουλής.

Θέτει στη Βουλή νομικά ερωτήματα λες και η  Βουλή είναι ερευνητικό ινστιτούτο. Αυτή η πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ούτε αδικήματα περιγράφει, ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει. Το μόνο που περιλαμβάνει είναι την επιχείρηση συγκάλυψης των κατηγοριών κατά του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η Νέα Δημοκρατία λέει όλα στο φως. Για το λόγο αυτό καταθέτει σύμφωνα με το άρθρο 144 της Βουλής πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ευθύνη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της αγοραπωλησίας βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, που εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο».