Αυτή είναι η μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα για τη Novartis

Δημοσιοποιήθηκε η μηνυτήρια αναφορά του Αντώνη Σαμαρά που κατέθεσε κατά κατά των Αλέξη Τσίπρα, Δημ. Παπαγγελόπουλου, Ελένης Τουλουπάκη (Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς), Χρήστου Nτζούρα (Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών), Στυλιανού Μανώλη (Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών), και κατά των δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες υπό την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Στην μηνυτήρια αναφορά ο κ. Σαμαράς:

-Ζητεί δικαστική προστασία απέναντι σε μια πρωτοφανή χυδαία πολιτικό-δικαστική σκευωρία που εξυφάνθη και εκτελέστηκε σε βάρος του από τη μηνυόμενη συμμορία.

-Υπογραμμίζει ότι «όλη η εναντίον μου μεθόδευση, που εκθέτω κατωτέρω αναλυτικά, στηρίχθηκε στην επιδίωξη μιας ετερόκλητης ομάδας προσώπων να εκτελέσει μεθοδικά το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, στοχεύοντας αδίστακτα όχι στην διακυβέρνηση της Χώρας, που τους εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός, αλλά στην κατάληψη και ανεξέλεγκτη νομή της «εξουσίας», που είναι ο μύχιος πόθος τους!

– Καταγγέλλει ότι «κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να εισφέρουν κανένα απολύτως στοιχείο, συστηματικά επαναλάμβαναν με δημόσιες δηλώσεις τους, το τελευταίο έτος, ακόμα και από του βήματος της Βουλής, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας έχει εντοπιστεί «εμπλοκή πολιτικών προσώπων». Ο σχεδιασμός ήταν από την αρχή προφανής:

– Κάνει ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση Κουρουμπλή:

«Το πιο αδιανόητο, μάλιστα, είναι ότι ένας εκ των δημοσίως καταγγελλόντων και τιμητών ήταν ο Π. Κουρουμπλής, ο οποίος την περίοδο της υπουργίας του συναντάτο με τον Αντιπρόεδρο της NOVARTIS όχι στο υπουργικό του γραφείο, αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών! Πλείστοι άλλοι, με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, σε κάθε δύσκολη για την Κυβέρνηση στιγμή, επαναλάμβαναν με νόημα: «περιμένετε και σε λίγο θα σκάσει η υπόθεση NOVARTIS!»

– Ο κ. Σαμαράς μιλά επίσης για μακιαβελικής έμπνευσης σχεδιασμό αποτυπώνεται ανάγλυφα σε πρωτοσέλιδο αναλύεει διεξοδικά τις αντιφάσεις της προστατευθόμενης μάρτυρας «Κέλεση» υτην οποία χαρακτηρίζει «μάρτυρα του στέμματος», και σχολιάζει επίσης την κατάθεση με το «εμπνευσμένο ψευδώνυμο “Μάξιμος Σαράφης”. Λέει συγκεκριμένα:

«Στις 12.1.2018 εμφανίζεται ο “Μάξιμος Σαράφης”, όπου πέραν των άλλων επαναλαμβάνει τα περί δήθεν χρηματισμού πρώην Υπουργών. Το πρωτοφανές στην περίπτωση αυτή είναι ότι το κύριο τμήμα της κατάθεσης του εν λόγω μάρτυρα, φαίνεται να έχει γραφτεί σε άλλον υπολογιστή και με άλλη γραμματοσειρά από αυτή που χρησιμοποιούσαν οι χειριζόμενοι την υπόθεση εισαγγελείς και να εντάχθηκε εκ των υστέρων με αντιγραφή και μεταφορά (copy – paste) στο επίσημο σώμα της!!!»

– Συνολικά, προσθέτει ο κ. Σαμαράς «η κατασκευή είναι παιδαριώδης: δεν είναι μόνο το πόσο χοντροκομμένη προσπάθεια γίνεται να συνδεθεί μία ιστορία που από μόνη της είναι πέρα και από εξωφρενική, όπως τα δήθεν πολύχρωμα χαρτονομίσματα, ο χώρος στάθμευσης στο πρωθυπουργικό μέγαρο, το ύποπτο ραντεβού που κλείνεται μέρα – μεσημέρι, μια θεωρία συνωμοσίας που εξυφαίνεται επί του μόνου γεγονότος ότι υφίστατο πρόγραμμα της μητρικής εταιρείας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του οποίου είμαι απόφοιτος. Είναι κυρίως το ότι οι μάρτυρες προφανώς δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα και παρουσιάζουν μυθεύματα που δεν μπορούν εν τέλει να πείσουν ούτε μικρά παιδιά.

Αναφερόμενες ειδικότερα στις μαρτυρίες επισημαίνει:

– Οι μαρτυρίες αυτές σαφέστατα δεν είναι αθώες. Είναι μέρος του εγκληματικού σχεδίου του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και των δολοπλόκων συνεργατών του, προκειμένου να κατασκευασθεί εάν προαναγγελθέν σκάνδαλο, σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού της Χώρας, για να εμφανισθούν οι ίδιοι ως δήθεν «σταυροφόροι της κάθαρσης». Οι καταθέσεις είναι ψευδείς και παράνομες. Ενορχηστρωτές όλης αυτής της σκευωρίας, πίσω από τους μάρτυρες που κακώς και παρανόμως προστατεύονται, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο δεύτερος εγκαλούμενος Δ. Παπαγγελόπουλος.

– Πλήττοντας έναν πρώην Πρωθυπουργό, με τέτοια μεθόδευση, ουσιαστικά αλλοιώνουν και νοθεύουν το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Αν δεν αποκαλυφθεί και αν δεν καταδικαστεί η μεθοδολογία αυτή τώρα, θα «νομιμοποιηθεί» και θα χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον. Δηλαδή κάθε πρώην Πρωθυπουργός θα μπορεί να σπιλώνεται από στημένους ψευδομάρτυρες! Κι αυτό θα είναι το τέλος της δημοκρατίας στη χώρα μας. , λέει ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας όιτι «Στα σαράντα χρόνια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, από απλός βουλευτής Μεσσηνίας μέχρι το ύπατο αξίωμα του Πρωθυπουργού, έχω δει λάθη, υπερβολές, ακόμα και ακρότητες. Δεν έχω δει όμως ποτέ τέτοια σταλινικής εμπνεύσεως σκευωρία, από ανθρώπους που δεν διστάζουν καταπατώντας αξίες, νόμους και θεσμούς, να προβούν σε απόπειρα πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου τους, υπό την επίφαση του δήθεν «πολέμου» κατά της Διαφθοράς. Θλίβομαι για το κατάντημά τους και το κατάντημα των συνεργών τους, εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλη την μηνυτήρια αναφορά