Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για αποφυγή κλιμάκωσης στο Αιγαίο

Για λανθασμένες εκτιμήσεις και αναποτελεσματικές ενέργειες στα ελληνοτουρκικά κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή στον realfm εκτίμησε ότι «η τεταμένη κατάσταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί. Δεν λέμε ότι θα κλιμακωθεί αλλά ότι θα διατηρηθεί, ακόμα και ως αντιπερισπασμός στο βασικό μέτωπο τουρκικού ενδιαφέροντος που είναι η παρεμπόδιση των γεωτρήσεων στην Κύπρο».

«Η Τουρκία, και αυτό πρέπει να προβάλλουμε προς τα έξω, εξελίσσεται σε έναν απρόβλεπτο γείτονα, αβέβαιο σύμμαχο και σε εμπόδιο για την εφαρμογή της πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Η Άγκυρα φέρεται εδώ και καιρό ως παράγοντας αστάθειας και αβεβαιότητας στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτά πρέπει να τα αναδείξουμε εγκαίρως» σημείωσε.

Σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τις σωστές ενέργειες για να αποτρέψει μια κλιμάκωση στο Αιγαίο προστατεύοντας ταυτόχρονα τα νόμιμα ζωτικά μας συμφέροντα και δίκαια.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του διερωτώμενος: «Είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε από τον κ. Ζάεφ τις εξελίξεις στο Σκοπιανό; Έτσι δημιουργεί η κυβέρνηση προϋποθέσεις συνεννόησης και συγκλίσεων; Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά.»