Μέρκελ σε Ζάεφ: Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό

«Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό». Με αυτή τη φράση η Άγκελα Μέρκελ προσφώνησε τον Ζόραν Ζάεφ, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό είναι σε ιδιαιτέρως κρίσιμο σημείο.

«Έχω την εντύπωση, εδώ και πολύ καιρό για πρώτη φορά, ότι και οι δύο πλευρές έχουν ενδιαφέρον για την επίλυση αυτού του θέματος και αυτό είναι μια καλή προϋπόθεση. Και έχω εμπιστοσύνη και στις δυο πλευρές ότι θα χειριστούν την επιθυμία να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή. Οι συμβιβασμοί είναι πάντα επώδυνοι. Η υψηλή διπλωματική τέχνη είναι να βρεθεί “η τρύπα της βελόνας”, και αυτό θα έπρεπε να γίνεται εμπιστευτικά παρά σε συνεντεύξεις Τύπου», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, η οποία τάχθηκε υπέρ της εύρεσης λύσης στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

«Η Μακεδονία αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην στήριξη της Γερμανίας για τους στρατηγικούς της στόχους, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Πρέπει να υλοποιήσουμε εντατικές μεταρρυθμίσεις και να λύσουμε και το ανοιχτό θέμα του ονόματος με την Ελλάδα» δήλωσε από τη μεριά του ο κ. Ζάεφ.