Βενιζέλος: Η μεγαλύτερη και προχειρότερη πολιτική σκευωρία της μεταπολίτευσης

Ως τη μεγαλύτερη και προχειρότερη πολιτική σκευωρία της μεταπολίτευσης, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής.

Στη συνέχεια είπε ότι είναι μίζερη η αναφορά του ονόματός του στη δικογραφία της Νοvartis, αναφέροντας δηκτικά ότι «υποθέτω ότι το όνομά μου μπήκε στην υπόθεση από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, που δεν με αφήσατε έξω, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, γιατί αυτό είναι που διακυβεύεται».

«Προαναγγέλλετε την υπόθεση εδώ και 1,5 χρόνο. Γιατί υπάρχει αυτή η επιτάχυνση; Γιατί ο ριζοσπαστισμός σας στα θέματα της οικονομίας εξατμίστηκε. Γίνατε τα καλύτερα delivery boys της τρόικας. Στην οικονομία γλείφετε εκεί που φτύνατε», είπε, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά στα 15 χρόνια της διακυβέρνησης Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο. Βεβαίως δεν έχουν κανένα δίκιο, αλλά αυτά είναι οι συνέπειες για τη χώρα λόγω της ανικανότητας των κυβερνώντων».

«Η κυβέρνηση ζητά την εύκολη διαφυγή που είναι ο εκβιασμός των θεσμών. Είναι η πιο ανεύθυνη και η πιο επικίνδυνη διαφυγή», είπε και σημείωσε ότι «οι δηλώσεις της κ. Θάνου παραβιάζουν τη διάκριση των εξουσιών. Κάνω έκκληση από το το βήμα της βουλής και ζητώ από τους δικαστές στο όνομα του δικαίου να αντισταθούν σε αυτή την κραυγαλέα προσβολή της δικαστικής ανεξαρτησίας», προσθέτοντας ότι «στέλνω από το βήμα της βουλής μήνυμα αξιοπρέπειας στους αδέκαστους δικαστές και τους ζητώ να σταθούν όρθιοι. Το βαθύ κράτος, μετά από πολλές δεκαετίες, στεγάζεται και πάλι στη δικαιοσύνη. Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει. Κι αυτό το έχει αναλάβει η τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης».

Επίσης, είπε ότι «σε ένα υπαρκτό ιατροφαρμακευτικό σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, εναποτίθεται μία πολιτική σκευωρία. Έχετε προαναγγείλλει την υπόθεση Novartis εδώ και 14 μήνες. Έχετε κάνει σωρεία δηλώσεων που συνιστούν, το λέω πολύ ευγενικά, αντιποίηση εισαγγελικής εξουσίας».

“Η μόνη λύση είναι οι εκλογές, το δίλημμα είναι δημοκρατία-αυταρχισμός. Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη. Η επόμενη βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και για την αποκάλυψη της μεγαλύτερης και προχειρότερης σκευωρίας της μεταπολίτευσης”.