Καμμένος: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό - Το ζήτημα δεν θα έρθει στην Βουλή

Ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και ότι θα κάνει τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία, δήλωσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το Βήμα της Βουλής, την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει στην Βουλή  καθώς «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται δέκα χρόνια».

«Ζητώ ως βουλευτής και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας να μένουν εκτός των εθνικά θέματα από τέτοιου είδους συζητήσεις. Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά και φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό . Τα προστατεύουμε και τα υπερασπιζόμαστε ανεξαρτήτως κόμματος. Πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο τα εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Για την Novartis είπε: «Ακούσαμε τον Βενιζέλο να λέει ότι και σε άλλες χώρες υπάρχει σκάνδαλο Novartis αλλά δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπο. Βεβαίως δεν υπάρχουν γιατί τα άλλα κράτη δεν έχουν Βενιζέλο και νόμο Βενιζέλου. Ακούσαμε και άλλα απίστευτα και θεωρώ ότι όσοι άντεξαν να δουν την διαδικασία διαπίστωσαν την επαναφορά του παρελθόντος μέσα στην Βουλή. Την συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και όσα επέφερε. Οδήγησε στο να μπουν πρόσωπα στην Βουλή που δεν θα έμπαιναν. Ακροδεξιά στοιχεία αποτελούν κεντρικά στελέχη της ΝΔ. Ποιος ελέγχεται για την υπόθεση υποβρυχίων; Ο Βενιζέλος και τον κάλυψε ο Αθανασίου» και πρόσθεσε «Από την συζήτηση προκύπτουν και δύο διαφορετικοί κόσμοι. Προκύπτει αυτός που ελέγχεται και φοβάται και είναι αυτός που απειλεί. Είναι αυτός που στα ΤΟΡ Μ1 τους αριθμούς των λογαριασμών διακίνησης χρήματος τους χαρακτήρισε τηλεφωνικούς αριθμούς. Αυτά έλεγαν ο Βενιζέλος και Λοβέρδος. Ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο τον άνθρωπο που μετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη και καθόταν με τον Πάγκαλο που είπε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας να τολμά να απειλεί αυτή την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα».

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Μάριου Σαλμά.