Καταδικάζει το «Λιμάνι της Αγωνίας» τη φασιστική επίθεση στη «Φαβέλα»: Να κλείσουν άμεσα τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής»

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η χθεσινοβραδινή θρασύδειλη επίθεση τάγματος εφόδου της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κατά του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Φαβέλα» στον Πειραιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Φαβέλα» γίνεται στόχος των φασιστοειδών που αλωνίζουν στην πόλη μας, όμως χθες υπήρξαν και πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία νοσηλεύεται με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονική ενέργεια και απαιτεί να κλείσουν άμεσα τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», όπου σχεδιάζεται η εγκληματική δράση της οργάνωσης και εκκολάπτονται τα τάγματα εφόδου.

Παράλληλα, εκτιμούμε ότι πρέπει επιτέλους να τελειώνει η δίκη της ΧΑ, γιατί όσο αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο αυτό το φασιστικό μόρφωμα αποθρασύνεται, εκφοβίζοντας και προκαλώντας την ελληνική κοινωνία με τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Έχουμε χρέος -η Δημοτική Αρχή, οι φορείς, οι συλλογικότητες και κάθε δημοκρατικός και αλληλέγγυος πολίτης- να αντιδράσουμε σθεναρά και να εξοστρακίσουμε τους φασίστες από τις γειτονιές του Πειραιά, διαδίδοντας με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στη «Χρυσή Αυγή».