Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς

«Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα. Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. Η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια.

Στόχος του νομοσχεδίου οι ψήφοι και όχι οι ουσιαστικές παρεμβάσεις για την Τεχνολογική Εκπαίδευση

«Υπονομεύετε μια πρόταση, μια ιδέα η οποία ενώ επί της αρχής είναι σωστή, υλοποιείται με λανθασμένο τρόπο. Η πρόταση σας είναι αποσπασματική, δεν εντάσσεται σε κανένα πλαίσιο εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης και σύνδεσης της με την αγορά εργασίας. Η νομοθέτηση γίνεται πρόχειρα και βιαστικά χωρίς σχέδιο και μελέτη», ανέφερε για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο που δεν έχει σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τρέχει να προλάβει τα μηχανογραφικά.

«Είναι ένα νομοσχέδιο γραμμένο στο πόδι και γίνεται για να μαζέψετε ψήφους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον υπουργό να είναι ειλικρινής για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. «Όταν γράφατε το νομοσχέδιο δεν είχατε κατά νου την πραγματική αναβάθμιση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και γι’ αυτό δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο τα άλλα ΤΕΙ της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν νέες στρεβλώσεις και προβλήματα.

«Εμείς θέλουμε ουσιαστική Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση», είπε ο κ. Μητσοτάκης τα τόνισε ότι όραμα πρέπει να είναι η δημιουργία πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών στην Αττική που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τεχνολογικές εξελίξεις.

Μηδενική ανοχή της κυβέρνησης της ΝΔ στα φαινόμενα βίας

Αποκλειστικά υπεύθυνη για τα φαινόμενα βίας κατέστησε την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια, διαβεβαίωσε την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό ότι με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα θα εκλείψουν πλήρως και διά παντός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρωί, όπως και στα επεισόδια «από τους γνωστούς – άγνωστους», έξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου «γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή αυτού που φέρεται ως ένοχος για την αποστολή του συγκεκριμένου “τρομοδέματος”», όπως σημείωσε. Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο επεισόδιο έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στο ίδιο επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού, με δράστες και στις τέσσερις περιπτώσεις τους αυτοαποκαλούμενους «Αλληλέγγυους», «αλληλέγγυους», όπως είπε, προς τον φερόμενο δράστη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Με αιχμή τα γεγονότα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προς την κυβέρνηση το ερώτημα αν τα θεωρεί όλα αυτά φυσιολογικά, «τι κάνει για να αντιδράσει, έγινε καμιά προσαγωγή και γιατί επιδεικνύεται ακόμη μια φορά, μια απαράδεκτη ανοχή σε τέτοια φαινόμενα;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προειδοποίησε» την κυβέρνηση ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Διαβεβαίωσε δε, την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό ότι η ανοχή της επόμενης κυβέρνησης ΝΔ στη βία, θα είναι μηδενική και αυτά τα φαινόμενα θα τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα.

«Ψευτοαφήγημα περιφερειακής ανάπτυξης το ν/σ για το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής»

«Ψευτοαφήγημα περιφερειακής ανάπτυξης» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι δεν θα μπορέσει να οδηγήσει στην υλοποίηση του οράματος για ένα πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών. «Δεν περίμενα πολλά περισσότερα από τη σημερινή κυβέρνηση, μας έχει συνηθίσει σε πειραματισμούς που κάνουν πολύ κακό στη χώρα. Και ειδικά στον τομέα της Παιδείας όπου εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ιδεολογικές εμμονές αλλά και πελατειακές λογικές που ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Είναι προφανές ότι οι περισσότερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες έχουν στόχο κεντρικό την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία μέσα από το χτίσιμο ενός νέου κομματικού κράτους. Όμως αυτή είναι μια Ελλάδα την οποία πρέπει πια να αφήσουμε πίσω μας. Δικό μας χρέος είναι να είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη χώρα στην επόμενη μέρα. Και είμαστε έτοιμοι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι εγγυάται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έστω και με τον τρόπο που ιδρύεται σήμερα, θα ακολουθήσει τελικά τον δρόμο που πραγματικά του αξίζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών της χώρας, και γιατί όχι, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. «Το οφείλουμε σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια την αδιαφορία της πολιτείας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι ένα ισχυρό πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών πρέπει να αποτελεί πυλώνα υπερηφάνειας.

«Θέλω κάποια στιγμή, το παιδί από το Αιγάλεω που σήμερα είναι στο δημοτικό, όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσει το μηχανογραφικό και επιλέξει το πανεπιστήμιο του, να επιλέξει το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής, όχι ως δεύτερη ή τρίτη, αλλά ως πρώτο επιλογή, που θα του διασφαλίσει γνώσεις για να διακριθεί σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

AΠΕ-ΜΠΕ