Το Μαξίμου διαψεύδει τη ΝΔ: Καμία αναφορά Πάιατ για το εάν υπάρχουν Eλληνες στις έρευνες του FBI

Ο Τζέφρι Πάιατ «ουδέποτε αναφέρθηκε, κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη, στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis», σημειώνουν κύκλοι του Μαξίμου, επικαλούμενοι επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη.

«Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Πάιατ σε Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πάιατ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνάντησή τους αναφορικά με την υπόθεση Novartis: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Τα retweet του Πρέσβη

Από την άλλη πάλι όμως ο Τζέφρι Πάιατ έκανε retweet στο Twitter δύο δημοσιεύματα που ανέφεραν τα συγκεκριμένα λεγόμενά του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την τοποθέτησή του.

ΝΔ για Τζανακόπουλο:  Πήρε απάντηση από τον ίδιο τον πρέσβη

Με τις αναρτήσεις του κ. Πάιατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ΝΔ απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Πειραιώς«είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς», σημειώνουν, ενώ καταληκτικά τονίζουν: «Έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε ριτουίτ την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον Αντ1».