Δεκτή από τον Τσίπρα και η παραίτηση Παπαδημητρίου - Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Μετά τη  Ράνια Αντωνοπούλου που παραιτήθηκε χθες το απόγευμα, σειρά είχε και ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο υπουργός Οικονομίας υπέβαλε κι αυτός με τη σειρά του την παραίτησή του από το υπουργικό αξίωμα, χθες βράδυ.

Ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του ανακοίνωσε την παραίτησή του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΦΣΥΝ, παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας έπειτα από το θέμα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η σύζυγός του,  πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον κ. Παπαδημητρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο πεδίο των επενδύσεων.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ο οποίος επικοινώνησε με την πλευρά του υπουργού, επιβεβαιώνοντας την είδηση, η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν μια συνάντηση μετά την επιστροφή του Τσίπρα από την Τρίπολη,  όπου θα βρεθεί στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου ήρθε σήμερα το πρωί και είναι ιδιαίτερα λιτή:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».

Ο κ. Παπαδημητρίου αποχωρώντας χθες το βράδυ από το 10ο Περιφερειακό συνέδριο, αρνήθηκε να κάνει δήλωση επί του θέματος:

Ωστόσο αναμένεται η σχετική επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου ενώ φουντώνουν οι φήμες για ανασχηματισμό. Αυτή την ώρα, μετά και από την παραίτηση Ζουράρι, το Υπουργικό Συμβούλιο μετράει τρία κενά. Έτσι δεν αποκλείεται κ. Τσίπρας να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Κι εκτός από τις 3 κενές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο μήνα – του υπουργού Οικονομίας, του υφυπουργού Παιδείας και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κι επείγει να καλυφθούν, δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Η παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, της υπουργού Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου και του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έχουν προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο και δυσαρέσκεια στο Μαξίμου. Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο μεγάλος θα είναι ο ανασχηματισμός και ποιους θα αγγίξει.