Εγκαταστάσεις εταιρείας αγροδιατροφής στην Τρίπολη επισκέφτηκε ο Αλ. Τσίπρας (φωτο)

Στις εγκαταστάσεις εταιρείας αγροδιατροφής στην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με παραγωγούς, προμηθευτές, εργαζόμενους και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία, τα προϊόντα και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες της.

«Ξενάγηση στην Arcafroz και συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της επιχείρησης. Η καινοτομία στην αγροδιατροφή είναι παράγοντας που μπορεί να ωθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη» έγραψε ο Αλ. Τσίπρας, αναρτώντας και φωτογραφία στο twitter.

Κατά την επίσκεψη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τονίστηκε η σημασία της τεχνολογικής αναβάθμισης της παραγωγής μέσα από επενδύσεις και τη συμμετοχή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, στοχεύοντας σε υψηλή προστιθέμενη αξία για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ανταγωνιστικότητα που βασίζεται στην ποιότητα και την ένταση γνώσης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η χώρα στο πλαίσιο της συζήτησης για τον επόμενο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κοινοτικοί πόροι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Πολιτική Συνοχής.

Επίσης ξεναγήθηκε και στον χώρο όπου το ρόδι επεξεργάζεται ώστε να παραχθεί ο χυμός του, εκεί όμως, δεν επετράπη η είσοδος σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ με απόφαση της εταιρείας, καθώς η διαδικασία παραγωγής είναι πατενταρισμένη.

Ο κ. Τσίπρας στις 19:30 θα μιλήσει στο 10ο περιφερειακό αναπτυξιακό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.