Την άλλη Πέμπτη στην Ολομέλεια το αίτημα της ΝΔ για προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα. Αναμένεται να στηθούν τρεις κάλπες, μία για κάθε πολιτικό. Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ ήταν αντίθετη στο να υπάρχει ξεχωριστή κάλπη για κάθε πολιτικό στην προηγούμενη Ολομέλεια και για αυτό απείχε της ψηφοφορίας.

Την Πέμπτη εκτός απροόπτου, θα μιλήσουν οι εμπλεκόμενοι και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία θα διερευνηθεί η καταγγελία για μη τιμολόγηση φαρμάκων από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το 2015, με τη ΝΔ να υποστηρίζει πως αυτός ήταν ο λόγος της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης εκείνη τη χρονιά. Επιπλέον, θα εξεταστεί συγκεκριμένη καταγγελία αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων τον Δεκέμβριο του 2016, από τους Ξανθό και Πολάκη.

Για “προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού με δήθεν σκάνδαλα υπουργών της σημερινής κυβέρνησης”, ο οποίος “έχει αρχίσει να λαμβάνει χαρακτηριστικά κωμωδίας” κάνουν λόγο από τη μεριά τους κυβερνητικές πηγές.