Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Η Τουρκία θα δει το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις

«Πιστεύω ότι οι τουρκικές αρχές θα δουν το περιστατικό στον Έβρο στις πραγματικές του διαστάσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθεί οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός από την Τουρκία», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα και δεν θέλει κλιμάκωση των εντάσεων και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε και έχουμε θωρακισμένη την Άμυνα μας».

Τι είπε για την είσοδο του στην κυβέρνηση και τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο

Για την είσοδό του στην κυβέρνηση ανέφερε πως «όταν συνεργάστηκα ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τότε ως Ανανεωτική Αριστερά ήμουν για να σώσουμε την χώρα. Η οποιαδήποτε συνεργασία δεν σημαίνει ότι εκχωρούμε, ούτε την πολιτική, ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα».

«Η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο επιδιώκει να έχει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα. Αλλά δεν έχει εκχωρήσει κανείς την πολιτική του ταυτότητα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Για το Σκοπιανό

Για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ ο Φώτης Κουβέλης είπε «πρέπει να θυμίσω ότι η θέση μου για την αντιμετώπιση του Μακεδονικού δεν είναι σημερινή. Δεν διατύπωσα κανέναν καινούριο λόγο. Αυτά που λέω σήμερα, τα λέω χρόνια. Πρέπει να προωθηθεί και να επιλυθεί το θέμα. Από τη νέα μου θέση, διεκδικώ να έχω την άποψη που έχω και τώρα».