Νέος επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού ο Κουτεντάκης - Βούτσης: Δεν μπορεί να μας απειλεί η κ. Σπυράκη

Όπως αναμενόταν, η Βουλή προχώρησε σήμερα στο διορισμό του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του Παναγιώτη Λιαργκόβα ως επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κουτεντάκη, ενώ απάντησε στη Μαρία Σπυράκη για τις πρωινές τις δηλώσεις. Η εκπρόσωπος της ΝΔ είχε δηλώσεις ότι “το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν γίνει κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί κομματικούς διορισμούς”.

Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως δεν μπορεί η Μαρία Σπυράκη να απειλεί, ενώ ανέφερε ότι ο κ. Λιαργκόβας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο παρελθόν: «Μένω κατάπληκτος από την ανακοίνωση της κ. Σπυράκη γιατί έχει κάτι αδιανόητο μέσα, δεν μπορεί να απειλεί. Όλες αυτές οι θέσεις αφορούν θητείες, η κ. Σπυράκη το ξέρει, ποτέ δε τέθηκε ζήτημα από την παρούσα κυβέρνηση για απομάκρυνση κανενός από όσους τοποθετήθηκαν σε τέτοιες θέσεις. Είναι αδιανόητο, ποιος απειλείται και ποιος απειλεί ότι θα έρθει στα πράγματα για να τελειώσει τον άλλον; Δεν υπάρχουν αυτά και δεν υπήρχαν επί δυόμιση χρόνια τώρα».

Στην ψηφοφορία για τον κ. Κουτεντακη υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατά η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή και “παρόν” τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ αποχώρησε ο κ. Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.