Με SMS ενημέρωσε ο Παπαδόπουλος τον Καμμένο για την εμπλοκή με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σ.Αραβία

Με SMS ενημέρωσε ο μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος τον Υπουργό άμυνας Πάνο Καμμένο, ότι η συμφωνία για την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία πηγαίνει προς εμπλοκή.

Από την κατάθεσή του που διαβιβάστηκε σήμερα στη βουλή, προκύπτει ότι η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Διευθύνσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται να αμφέβαλε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, για την εξουσιοδότησή που είχε από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Στην μικρής εκτάσεως κατάθεση του (δεν ξεπερνά τις δύο σελίδες) ο Βασίλης Παπαδόπουλος υποστηρίξε ότι αν και ο ίδιος κατέθεσε στο Υπουργείο τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη για 300.000 βλήματα, η ΓΔΑΕΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης αμφισβητούσε την εξουσιοδότησή του από τη Σαουδική Αραβία.

Επίσης μέσα από την κατάθεσή του αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς αλλά δεσμεύτηκε να το κάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τον Πάνο Καμμένο τον συνάντησε μόλις μία φορά, σε συνάντηση στην οποία ήταν παρών και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης.

Η συνάντηση –κατά τον ίδιο- έλαβε χώρα στο Υπουργείο , αρχές του 2016 .

Ο μεσάζων υποστήριξε ότι η απαίτηση της ΓΔΑΕΕ ήταν για την πώληση όλων των βλημάτων.

Ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι τον Αύγουστο του 2017 δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αντισμήναρχο Κωνσταντινίδη της ΓΔΑΕΕ ο οποίος του γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο Σαουδαράβων θέλει να επιθεωρήσει το υλικό. Ο ίδιος απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι έχει ο ίδιος επιθεωρήσει το υλικό,ενώ διαμαρτυρήθηκε και για το ότι ο κ. Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον μεταφορέα ερωτώντας τον τιμή για μεταφορά όχι 300.000 αλλά 100.000 βλημάτων.

Σε ερώτηση για τον αν ζημιώθηκε το Δημόσιο από την ακύρωση της συμφωνίας ή κάποια σκοπιμότητα ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και ότι ούτως ή άλλως το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα πλήρωνε.