Μητσοτάκης: Να επιστραφούν το συντομότερο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (φώτος)

Για έντονη νευρικότητα έως και επιθετικότητα της Τουρκίας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο, αναφερόμενος στο θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνιστά ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, ενότητα και στιβαρότητα για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και επαναλαμβάνει ότι «πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα».

«Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Σε μια γεωπολιτική συγκυρία, όπου έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα. Δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν και κρατούνται σήμερα στην Τουρκία. Το περιστατικό αυτό πρέπει να λήξει το συντομότερο. Είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα τέτοια περιστατικά, τα οποία λύνονταν πάντα σε στρατιωτικό επίπεδο. Και πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων που πάντα θέλουμε και πάντα επιδιώκουμε να έχουμε με την Τουρκία. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν».