Φίλης: Το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το μείζον

Τις ενστάσεις του για τον χειρισμό της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τα ΜΜΕ, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Φίλης είπε ότι «ορθώς η ελληνική πλευρά είπε ότι πολλές φορές συνέβαινε και από εδώ και απο εκεί το λάθος να μπαίνουν στα σύνορα στρατιώτες και λυνόταν με μια συνεννόηση».

Πρόσθεσε ότι βοηθάει την Τουρκία να καθιστούμε ως κεντρικό πολιτικό θέμα και θέμα αντιπαράθεσης αυτή την υπόθεση της ταλαιπωρίας των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι είναι σημαντικό το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά δεν είναι το μείζον. Κάλεσε μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πιο ψύχραιμα το θέμα. «Χρειάζεται ψυχραιμία και δεν υπάρχει στον ελληνικό Τύπο. Το θέμα των ελληνοτουρκικών δεν είναι θέμα για να παίζουμε με συλλαλητήρια μεταξύ μας. Αφορά απειλές πραγματικές. […] Τα ΜΜΕ αντί να δείχνουν τα πλοία που βγαίνουν από το Ναύσταθμο να πάνε στα Ίμια θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνα».

«Το θέμα με την Τουρκία δεν είναι τόσο απλό όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο. Είναι λεπτό ζήτημα». Είπε ακόμα ότι όταν αναδεικνύεται συνεχώς το θέμα αυτό εξυπηρετεί τον Ταγίπ Ερντογάν.