Πολιτική κόντρα έφερε η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή η κοινή συνεδρίαση δυο επιτροπών για τη «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης» που αφορά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ειδική αγορήτρια της ΔΗΣΥ, Χαρά Κεφαλίδου επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «εκτός από την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, έχετε «τσουβαλιάσει» άλλα δύο νομοσχέδια. Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να αποσύρετε το δεύτερο και το τρίτο μέρος αυτού του νομοθετήματος».

Η Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε τρία ολόκληρα χρόνια να φέρει τη σύμβαση στη Βουλή. «Το φάντασμα του πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας πλανάται πάνω από την αίθουσα της Γερουσίας. Εάν είχε κυρωθεί η σύμβαση, οι πράξεις παρενόχλησης σε βάρος των υπαλλήλων της πρεσβείας, θα ήταν ποινικό αδίκημα» ανέφερε.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είχε κυρωθεί από το 2011 από τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ότι επομένως θα μπορούσε να έχει ήδη κυρωθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, σημείωσε ότι στη Βουλή δεν κατατέθηκε μόνο η Σύμβαση αλλά ένα πλήρες νομοσχέδιο με διατάξεις που τη συμπληρώνουν και την επικαιροποιούν.