Στην Επιτροπή Δεοντολογίας στέλνει ο Βούτσης τον Μιχαλολιάκο

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Αφορμή ήταν η κάλυψη που παρείχε στους βουλευτές του για την επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά.

Ο Μιχαλολιάκος ζήτησε χθες από το βήμα του κοινοβουλίου από τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να δηλώσουν ποια είναι η πατρίδα τους, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής. “Έχετε περάσει κατά πολύ τα σύνορα του μίσους και του διχασμού που σπέρνετε με τις ομιλίες σας. Ήλπιζα ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σήμερα δεν θα κάλυπτε αυτά που ακούστηκαν δύο φορές στο ελληνικό κοινοβούλιο και που θα απασχολήσουν στην ειδική συνεδρίαση της Τετάρτης και την Ολομέλεια της Βουλής.”

Ο Νίκος Βούτσης έστειλε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας νέα επιστολή με τα πρακτικά από την τοποθέτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου:

«Η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με την πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας», αναφέρει στην παραπεμπτική επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή δημιούργησε επεισόδιο στην Βουλή, την εβδομάδα που μας πέρασε, με τον Ηλ. Κασιδιάρη να ζητά να αποχωρήσει από την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μουσταφά επειδή … «είναι Τούρκος»!

Η επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα απασχολήσει την επικείμενη Επιτροπή Δεοντολογίας, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, όπου και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα αποσπάσματα των πρακτικών με τις υβριστικές αναφορές που έχουν πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το ζήτημα της ακραίας συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής θα τεθεί και στην Ολομέλεια, σε συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου, προκειμένου η Βουλή να σταθμίσει αν πρέπει να υπάρξει απάντηση με κλιμάκωση των πειθαρχικών μέτρων που ο Κανονισμός προβλέπει ή άλλες ειδικές αποφάσεις. Η εκτίμηση είναι πως αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν πλέον σποραδικό χαρακτήρα, αλλά κλιμακώνονται στη βάση ειδικού σχεδιασμού από τη Χρυσή Αυγή.

«Η χυδαία επίθεση του Η. Κασιδιάρη , κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά συνιστά πρωτοφανή προσβολή του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Ο νοσταλγός του Χίτλερ και υπόδικο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα, όσο κι αν προσπαθεί, με ύβρεις και τραμπουκισμούς, να διασπείρει το φασιστικό και ρατσιστικό του δηλητήριο, δεν θα τα καταφέρει. Χαιρετίζουμε το ομόφωνο αίτημα των βουλευτών μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, για την λήψη μέτρων κατά του βουλευτή. Είναι απαραίτητη και επείγουσα η απομόνωση και η απόκρουση των φασιστικών ιδεών και πρακτικών μέσα στη Βουλή, αλλά και η δημιουργία ενός αντιφασιστικού, δημοκρατικού μετώπου μέσα στην κοινωνία», είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το περιστατικό.

«Η ρητορική του μίσους δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό μας και με την ιστορία μας. Κι όπως είπε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, για την παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών. Όπως δεν υπάρχουν και περιοχές πολλών κατηγοριών», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, με αφορμή σποτ της καμπάνιας «Εϊναι λογικό και δεν αλλάζει»που προειδοποιεί ότι «η ρητορική του μίσους βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία».