ΣΥΡΙΖΑ: Γιαλαντζί φιλελεύθερος ο Μητσοτάκης - Στρώνει το έδαφος για την ακροδεξιά

Τη “σιωπή” του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στα “ρατσιστικά παραληρήματα” των βουλευτών της ΝΔ, Δαβάκη και Φωτήλα, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις τους.

Στη συνέχεια σχολιάζει πως με την ανοχή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας “επιβεβαιώνει ότι είναι γιαλαντζί φιλελεύθερος και στρώνει το έδαφος για την ακροδεξιά που ηγεμονεύει πλέον στο κόμμα του κ. Σαμαρά”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα ρατσιστικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, φαίνεται ότι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Μετά τον κ. Δαβάκη, σήμερα,  ο κ. Φωτήλας, βασιζόμενος σε ένα «κίτρινο» δημοσίευμα εφημερίδας, προέβη σε ένα κρεσέντο ρατσιστικών, προσβλητικών χαρακτηρισμών  εναντίον συμπολιτών μας που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα. Όσον αφορά τον ίδιο τον κ. Φωτήλα, αυτός, έστω και  εκ των υστέρων, και μετά την κατακραυγή, ζήτησε συγνώμη.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, εδώ και μέρες σιωπά. Με τη σιωπή του, ανέχεται τα ρατσιστικά παραληρήματα των βουλευτών του, επιβεβαιώνει πως είναι γιαλαντζί φιλελεύθερος και στρώνει το έδαφος για την ακροδεξιά που ηγεμονεύει πλέον στο κόμμα του κ. Σαμαρά».