ΣΥΡΙΖΑ και υπ. Παιδείας καταδικάζουν την επίθεση σε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την επίθεση στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπ. Παιδείας.

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογραμμίζεται.

Η επίθεση έγινε το πρωί, όταν περίπου 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην αίθουσα που έκανε μάθημα στους τριτοετείς φοιτητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών πανεπιστημίου Πειραιά η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην καθηγήτρια περιλούζοντάς την με μπογιές, ενώ την απείλησαν ότι την επόμενη φορά «θα πάθει χειρότερα»!