Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα μειώσουμε τους φόρους για να αυξηθούν τα έσοδα

Στην ανάγκη για ένα σοβαρό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, με μείωση φόρων και καθιέρωση ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να αναμορφωθεί το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για να καταστεί η χώρα η ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρωζώνης.

Για τη μείωση φόρων είπε: «Πιστεύω ότι είμαστε στην Ελλάδα σε ένα στάδιο όπου αν μειώσουμε τους φόρους θα ενισχύσουμε τα έσοδα από τη φορολογία που είναι πολύ χαμηλά. Υπάρχει δυστυχώς μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και όσο ο κ. Τσίπρας ανέβασε τη φορολογία έστριψε την οικονομική δραστηριότητα στην μαύρη οικονομία» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «όσον φορά το πρωτογενές πλεόνασμα, δυστυχώς ο κ. Τσίπρας συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3% για τα επόμενα 5 χρόνια.

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνουν εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι εκτιμά ότι μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν τον ανησυχεί το πότε θα γίνουν, μιας και εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχουμε ένα πειστικό αφήγημα για μετά το τέλος του προγράμματος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως χρειάζεται ένα πειστικό αναπτυξιακό αφήγημα, καθώς η χώρα θα χρειαστεί να πάρει κεφάλαια από τις αγορές.