Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Με τον υπουργό Άμυνας θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειες της χώρας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας χθες στον Σκάι, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ σήμερα θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά το θέμα των δύο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση.

“Είναι ευσεβής πόθος της Νέας Δημοκρατίας και του Φιλελεύθερου”, είπε ο κ.  Τζανακόπουλος.

«Θυμώνουν και ξεθυμώνουν, τους νοιάζει μόνο η καρέκλα», ήταν η απάντηση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν ρήξη στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου αποτελούν προσπάθεια αντιπερισπασμού της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο Novartis.

Ωστόσο στη χθεσινή εμφάνισή του μετά από μέρες, ο κ. Καμμένος επέμεινε στην θέση του περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση, αν και αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετικές απόψεις.

Την ίδια ώρα σήμερα, συνεδριάζει και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ με βασικά θέματα το Σκοπιανό και την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στην Τουρκία. Εσωκομματικές πηγές πάντως λένε ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι το νέο πλαίσιο της πορείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κι ενδεχομένως ο κ. Καμμένος να ζητήσει να συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας, το σιωπητήριο στους βουλευτές του, ώστε να μην οξυνθούν κι άλλο οι σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο.