Ν.Δ.: Νέο πλήγμα από το ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας

Για νέο πλήγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο υπουργείο Παιδείας κάνουν λόγο οι αρμόδιοι τομεάρχες της Ν.Δ. με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματική απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά «κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας».

Συγκεκριμένα, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές τομεάρχες, Μαρία Αντωνίου, Γιάννης Ανδριανός και Χρήστος Κέλλας, υπενθυμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι τον περασμένο Μάρτιο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων, που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας με το νόμο 4327/2015, προσέκρουε στο Σύνταγμα.

Επίσης, αρχές Μαρτίου φέτος, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε άκυρη απόφαση του υπουργού Παιδείας που έθετε τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.

Και η ανακοίνωση των τομεαρχών της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι χθες, νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση του τέως Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, για ριζική αλλαγή στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο, είναι πολλαπλά αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Για να καταλήξει: «Για άλλη μία φορά, το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά “κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας”».