Κυρ. Μητσοτάκης: Η αριστερά του Τσίπρα δεν ξέρει τι ποιεί η δεξιά του Καμμένου

«Δημαγωγία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια κατά τη διάρκεια εισήγησής του στη συνεδρίαση των Τομεαρχών του Κόμματος.

«Δημαγωγούν όταν μιλούν για το τέλος του προγράμματος. Πρόκειται μόνο για την τυπική λήξη του» είπε, τονίζοντας ότι ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή του «διατηρούνται στο ακέραιο οι σκληρές υποχρεώσεις που μάς φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Πρόκειται για άλλο ένα βρώμικο ψέμα των κυβερνώντων για να χρυσώσουν τα μέτρα που έρχονται» πρόσθεσε.

“Παρά την προπαγάνδα της Κυβέρνησης, όλοι γνωρίζουν ότι έρχονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως και μείωση του αφορολογήτου ορίου. Πρόκειται για μέτρα που ακόμα, για μια φορά, θα πλήξουν τους πιο αδύναμους Έλληνες. Αυτούς που δεν πρέπει να τους πάρει το Κράτος, αυτούς που θα έπρεπε κανονικά να τους δώσει. Ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ, ο βαρύς Φ.Π.Α., οι δυσβάσταχτες εισφορές και οι φόροι καλά κρατούν. Τα κάπιταλ κοντρόλς δεν λένε να αρθούν, οι τράπεζες ασθμαίνουν και οι επενδύσεις, δυστυχώς, δεν έρχονται”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό. “Στο ζήτημα των Σκοπίων, η Κυβέρνηση θυμίζει Βαβέλ. Το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος της γείτονας χώρας το είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή ως απαράβατο όρο για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Με καθυστέρηση μεγάλη, κάποιοι στην Κυβέρνηση αντιλαμβάνονται σήμερα την ορθότητα της θέσης μας. Αλλά δυστυχώς είναι αργά πια για τη διαμόρφωση εθνικού μετώπου όταν η ίδια η Κυβέρνηση αδυνατεί να διατυπώσει εθνική γραμμή, ενιαία γραμμή κοινή γραμμή, σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε την απουσία του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου: «Η αριστερά του Τσίπρα δεν ξέρει τι ποιεί η δεξιά του Καμμένου» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για έναν «εξαφανισμένο Καμμένο» που εμφανίζεται για λίγο μόνο στις κάμερες να πετάξει λάσπη. «Με τη λάσπη έφτιαξαν την παράγκα της σχέσης τους, όμηροι ο ένας του άλλου, κρατάνε όμηρο και τη χώρα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στο Κατάρ είπε πως «διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει την επενδυτική έκπληξη ολόκληρης της Ευρώπης» αλλά «η αστάθεια στο φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία στις αδειοδοτήσεις την κρατάνε πίσω».

Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, καταλογίζοντάς της «ανικανότητα».

«Τρία χρόνια τώρα η χώρα πάει πίσω. Στην οικονομία, στην ασφάλεια, στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, στην καθημερινότητα, αλλά -δυστυχώς- και στα εθνικά θέματα» είπε, υπενθυμίζοντας ότι «είκοσι μέρες τώρα οι δύο αξιωματικοί κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας στην Τουρκία».

«Στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν σε μερικές ώρες. Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανίκανη να χειριστεί τις σχέσεις μας με την Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Η συνολική εικόνα που δείχνει η Κυβέρνηση είναι ότι λειτουργεί με έναν και μόνο σκοπό: την με κάθε τρόπο παραμονή της στην εξουσία. Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα, μέχρι τη στιγμή που θα κρίνει ότι, αποχωρώντας, θα έχει υποστεί τη μικρότερη δυνατή ήττα. Ακριβώς και γι’ αυτό οργανώνει από τώρα το ανάχωμα της υποχώρησής της. Διορισμοί και ρουσφέτια, μετάθεση – ουσιαστικά κατάργηση – της αξιολόγησης, κατάργηση της αξιολόγησης και στην Παιδεία, κομματική πελατεία, εξυπηρετήσεις συμφερόντων, όλα επιστρατεύονται για να αποφύγει την οριστική συντριβή. Για να κρατήσουν, ίσως, κάποιο ρόλο μέσα στο υπονομευμένο περιβάλλον που έχουν ήδη προδιαγράψει.

Στο όνομα, όμως, του δικού τους ταπεινού μικροκομματικού συμφέροντος τραυματίζουν το σώμα του ίδιου του πολιτεύματος. Τσαλαπατούν το δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης. Αντικαθιστούν την αλήθεια με τη δημαγωγία και δηλητηριάζουν τη σκέψη των πολιτών. Και πότε με μεθόδους υπόγειων, παρακρατικών μηχανισμών και πότε με λαϊκίστικες κορώνες, βαφτίζουν «ηθική» τη δική τους ανήθικη κομματική ίντριγκα. Όσο για τα τρικ των τάχα διαφοροποιήσεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, είναι ανάξιο λόγου. Ήταν, είναι και θα είναι σύμμαχοι στο κυνήγι της εξουσίας. Αυτοί που μαζί ύψωναν κρεμάλες στο Σύνταγμα για να πνίξουν τελικά τη χώρα με το σκοινί της δικής τους λιτότητας.

Μη έχοντας, λοιπόν, να παρουσιάσει έναν πραγματικό κυβερνητικό απολογισμό, το δίδυμο της εξουσίας ακολουθεί την παλιά, γνωστή, δοκιμασμένη και ένοχη συνταγή: Αν δεν έχεις τίποτα για να επιδείξεις εσύ, φρόντισε να κατηγορήσεις τους απέναντι για όλες τις δικές σου αδυναμίες” είπε χαρακτηριστικά.