Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία απ’ τα Ψαρά: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

«Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά που βρίσκεται για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

«Στον 21ο αιώνα την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν την διασφαλίζουν οι κορώνες αλλά η διαρκής επίλυση των διαφορών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις πολεμικές δηλώσεις του Ερντογάν ότι «την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!».

«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη όχι γα να απειλήσει αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» είπε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός.

«Μια μέρα σαν την σημερινή είναι μια μέρα που οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες, τα στρατευμένα νιάτα που βρίσκονται απ’ άκρη σ’άκρη προκειμένου να υπερασπιστούν 24 ώρες το 24ωρο την εθνική μας ακεραιότητα και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Η σκέψη μας βρίσκεται σε αυτούς αλλά και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο αυτούς όσο και τον ελληνικό λαό ότι η σκέψη μας όχι μόνο σήμερα που γιορτάζουμε την ελευθερία μας αλλά καθημερινά είναι μαζί τους και κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου κατά την είσοδό του αποδόθηκαν τιμές από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, αγήματα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό βρίσκονται  ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.