Παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του για τον ΕΦΚΑ ο Ευστάθιος Μαρίνος

Παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του ο Ευστάθιος Μαρίνος -που ήταν προτεινόμενος για διοικητής του ΕΦΚΑ- μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις σχέσεις που διατηρούσε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ.

Μετά την παραίτησή του αναβάλλεται και η ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή.

Τι αποκαλύφθηκε

Χθές ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ο κ. Μαρίνος μετείχε σε ΕΠΕ η οποία είχε επαγγελματική συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, της οποίας είναι σύμβουλος από το 2015.

Επίσης υπάρχει σύμβαση ύψους 20.000 ευρώ μεταξύ του συνεταίρου του κ. Μαρίνου και της ΗΔΙΚΑ, με ημερομηνία 26 Μαρτίου, με τον κ. Βρούτση να κάνει ανοικτά λόγο για ζήτημα ηθικής τάξης.

«Δεν μπορείτε να είστε σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ και να παίρνει δουλειά με απευθείας ανάθεση ο μέχρι χθες συνεταίρος σας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Μαρίνος, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με συγγενή της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μ. Μπαζιάνα, παραδέχθηκε ότι μεταβίβασε τα εταιρικά του μερίδια στην ΕΠΕ «χθες».

Η επιστολή του Πετρόπουλου με το αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας: