Υπουργείο Οικονομικών για δημοσίευμα των "Νέων": Τσάμπα το μελάνι

«Τσάμπα το μελάνι» σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών και αναφέρουν:

Το «1-2-3» του «θεωρήματος» που επικαλείται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Τα Νέα», όπως και το πόνημα στο εσωτερικό του εντύπου θύμισαν ευθύς αμέσως το τραγουδάκι «1-2-3 ωπ! Το ‘ριξα στο σορολόπ» (Μαμαγκάκης, 1968).

Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι εκείνο ήταν χαριτωμένο και ενέπιπτε στην ελαφρολαϊκή κουλτούρα της εποχής. Ενώ αυτή η δημοσιογραφία είναι παραπλανητική και εμπίπτει στην πολιτική υποκουλτούρα της δικής μας εποχής.  Ίδια με εκείνη που συνόδευε την αποτυχημένη προσπάθεια να ακυρωθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών στον Πειραιά, μόλις μία ημέρα πριν.

Υ.Γ. Με την ευκαιρία, θυμίζουμε στα Νέα και στους πολιτικούς τους φίλους την περσινή μας συλλογή από πρωτοσέλιδα, επί του ιδίου θέματος, και το πολιτικά χαμένο μελάνι που ξόδεψαν:

Περί παραλλαγών​

Οι παραλλαγές ​σε ένα θέμα έχουν αξία μόνο στην τέχνη. Ειδικά στην μουσική με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνες στο μουσικό θέμα του 16ου αιώνος, La Folia (Η παραφροσύνη).

Στην δημοσιογραφία πάλι, η καθ’ εκάστην και αργία επανάληψη του ίδιου ‘τροπαρίου’, υποδηλώνει είτε σκοπιμότητα είτε ανεπάρκεια. Στην χειρότερη περίπτωση και τα δύο.

Πρόσφατα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Τα Νέα:

23 Φεβρουαρίου ​Η εκκωφαντική σιωπή του Ε. Τσακαλώτου/ Αναταράξεις σε κυβέρνηση και κόμμα

24 Φεβρουαρίου Τσακαλώτος: « ​Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης»

9 Μαρτίου ​”Ρωτήστε τον κύριο Τσακαλώτο” ​Η διφορούμενη απάντηση του κ. εκπροσώπου αποκάλυψε την κρίση στις σχέσεις Μαξίμου με τον ΥΠΟΙΚ

17 Μαρτίου Ο ΥΠΟΙΚ θεωρεί τόσο πιθανό το να κλείσει η αξιολόγηση όσο ένα ραντεβού με τη Σκάρλετ

31 Μαρτίου Νυχτερινή εμπλοκή… Μαλτα γιοκ/ Διαφωνία Τσίπρα -Τσακαλώτου  και επιστολή στους δανειστές

14 Απριλίου Σύμφωνο διαζυγίου/ ​Η δοκιμασία διαρκείας Μαξίμου -υπουργού Οικονομικών