Η ΝΔ έπαιξε μπάλα με την ομάδα των Ελλήνων Ρομά-Δύο γκολ σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης (φωτος)

Φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάν Πασσέ (Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομ) έπαιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με συνεργάτες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομάδα της ΝΔ με αρχηγό τον ευρωβουλευτή της, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος πέτυχε τα 4 από τα 6 τέρματα της ομάδας του, ενώ τα άλλα δύο πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νίκησε με 6-4 την ομάδα των Ρομά στην οποία αγωνίστηκε και ο Ντανιέλ Μπατίστα.

Τακης Θεοδωρικάκος, Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας έλαβαν, μεταξύ άλλων, μέρος στον αγώνα, ενώ το ρόστερ συμπλήρωνε και ο γιος του προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνος. Σε ρόλο τερματοφύλακα ο σύμβουλος του προέδρου κ. Μυλωνάκης.

«Το αποτέλεσμα, νομίζω, ότι έχει τη λιγότερη σημασία. Στέλνουμε κι εμείς μέσα από αυτό τον φιλικό αγώνα ένα μήνυμα ως Νέα Δημοκρατία, κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη, η οποία ενώνει όλους τους Έλληνες. Μία Παράταξη η οποία και για τα ζητήματα των Ρομά έχει μία πολύ συγκροτημένη προσέγγιση, την οποία σε κάθε ευκαιρία έχουμε τη δυνατότητα να τη συζητούμε με τους εκπροσώπους της. Σήμερα, όμως, δεν ήρθαμε να συζητήσουμε αυτά. Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να στείλουμε με αυτό τον τρόπο κι εμείς το δικό μας μήνυμα κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού», σημείωσε σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση για περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αλλά και πως μπορεί να ενταχθεί πιο αρμονικά αυτή η ομάδα στο κοινωνικό σύνολο, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Δεν αρκεί μόνο η Πολιτεία. Χρειάζεται συνεργασία ολόκληρης της κοινωνίας. Χρειάζεται η έντονη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά πάνω απ’ όλα, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να “σπάσουν” οι προκαταλήψεις, τα ταμπού και τα στερεότυπα. Αν ξεκινήσουμε με αυτό, νομίζω ότι θα έχουμε κάνει το πιο σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Φυσικά δεν άφησε ασχολίαστη τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην αρχηγού της Εθνικής μας Ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004, χάρη στον οποίο η ομάδα έδειξε τη συγκριτική της υπεροχή. «Ο κ. Ζαγοράκης είναι εξαιρετικός. Είναι ο πυλώνας της ομάδος. Αυτός που αν δεν τον είχαμε, φοβάμαι ότι θα είχαμε συντριβεί, αλλά τον αξιοποιούμε πάντα και σε όλες τις κατευθύνσεις που μπορεί να μας είναι χρήσιμος και το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα μια από αυτές», σημείωσε χαρακτηριστικά.