Προβάδισμα 8,9 μονάδων της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis – Εκτός Βουλής Λεβέντης & Καμμένος

Προβάδισμα 8,9 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Tvxs.gr.

Στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνεται στο 20,8% έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να ξεπερνά το 35% – ποσοστό που κρίνεται ως το ελάχιστο όριο για τη διεκδίκηση αυτοδυναμίας.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής (με 5,2%), ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5%.

Κάτω από το όριο του 3% είναι η Ενωση Κεντρώων (με 1,9%) και οι ΑΝΕΛ (με 1,1%).

Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 23,8%, ενώ συγκεντρώνοντας και τα ποσοστά του λευκού ή άκυρου και των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή που δεν απαντούν το σύνολο των ψηφοφόρων, το ποσοστό αυτών που δεν εκφράζουν πρόθεση ψήφου ανέρχεται στο 41,7%.

Για τα ζητήματα της οικονομίας και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, και μάλιστα διακομματικά (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) κρίνουν ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους.

Σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% και 19%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ στο 65% και 16%.

Η έρευνα ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 12 έως 15 Απριλίου.