Την προσοχή του στα νησιά στρέφει το Μαξίμου - Σε Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο τα επόμενα αναπτυξιακά συνέδρια

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη στο Μαξίμου για την προετοιμασία των επόμενων Αναπτυξιακών Συνεδρίων. Τις προηγούμενες ημέρες αποφασίστηκαν οι λεπτομέρειες για τη β’ φάση του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο. Η συνέχεια θα δοθεί στην Ερμούπολη στα μέσα Μαΐου. Ένα θεματικό τραπέζι θα γίνει και στη Νάξο.

Στις Κυκλάδες, εκτός των άλλων, θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, οι οποίοι δεν είχαν βρεθεί στη Ρόδο. Η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κρίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς αναμένεται να υποστηρίξει για ακόμα μια φορά το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το οποίο θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή.

Ήδη τα κυβερνητικά κλιμάκια ξεκίνησαν να οργώνουν τα νησιά. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μαξίμου, “οι συναντήσεις στα νησιά των Κυκλάδων ξεκίνησαν λίγο πριν το Πάσχα, με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των φορέων, στην Άνδρο, την Τήνο και την Μύκονο, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στη Σύρο, την Σίφνο, την Σέριφο, την Μήλο, τη Νάξο, την Αμοργό, την Σαντορίνη, την Κέα, την Κύθνο και την Πάρο. Θα υπάρξει επίσης επικοινωνία με φορείς όλων των άλλων νησιών, δηλαδή της Κιμώλου, Αντιπάρου, Φολεγάνδρου, ΄Ιου, Ανάφης, Σχοινούσας, Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίου, Σικίνου”.

Θα είναι η δεύτερη φορά που -εκτός απροόπτου- ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Ερμούπολη το τελευταίο διάστημα. Πριν ένα μήνα είχε εγκαινιάσει την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το Λαύριο, ενώ είχε δεσμευτεί για την επαναλειτουργία του Νεώριου.

Παράλληλα, με τις Κυκλάδες, ετοιμάζεται το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για το Βόρειο Αιγαίο, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ, για την ελεύθερη μετακίνηση των αιτούντων άσυλο στη χώρα, που αναμένεται να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα.

Από το Μαξίμου, τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσουν αρκετά το Μεταφορικό ισοδύναμο, σε μια προσπάθεια να δείξουν στον κόσμο πως αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία της νησιωτικότητας, σε μια περίοδο, όπου η τουρκική προκλητικότητα στο Βόρειο Αιγαίο είναι στο ζενίθ.