Μητσοτάκης: Φιάσκο της κυβέρνησης η υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες – Δείξτε σοβαρότητα

“Φιάσκο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής, την υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είναι παράδοξο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να οργανώνει ειδική συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι είναι πρωτοφανές άλλα να λέει ο Πρωθυπουργός, άλλα ο κ. Καμμένος και άλλα ο Φώτης Κουβέλης.”

Η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για παιχνίδια”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και ερασιτεχνισμό.

“Αυτό το επιπόλαιο γαϊτανάκι πρέπει να σταματήσει. Συνειδητοποιήστε επιτέλους ότι μας εκθέτετε διεθνώς” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ‘Όσο είστε ακόμα κυβέρνηση, ας κρατήσετε μια στοιχειώδη σοβαρότητα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω στο θέμα”, είπε κλείνοντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων έκανε λόγο για νομοσχέδιο χωρίς όραμα υπενθυμίζοντας παράλληλα τη στάση που είχε τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 όντας στην αντιπολίτευση.

«Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ. Μιλούσε για έγκλημα. Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες, κλείνει το μάτι στους πιθανούς αγοραστές των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει την χώρα. Η κυβέρνηση οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ. Την οδηγεί ένα βήμα πριν την χρεοκοπία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια της ομιλίας του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκποιεί με το νομοσχέδιο μονάδες της ΔΕΗ, τις πιο κερδοφόρες αφού προηγουμένως έχει καταδικάσει σε υπολειτουργία κατά 40% την πιο σύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

«Η ΔΕΗ θα μείνει με λιγότερο ανταγωνιστικές μονάδες κατόπιν της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χαντακώνει τη ΔΕΗ. Το μόνο που θα μείνει στη ΔΕΗ για να είναι ανταγωνιστική είναι τα τιμολόγια», σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.