Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες

«Δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε απόφαση. Υπάρχουν μόνο διερευνητικές επαφές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα το μεσημέρι.

«Ο Καμμένος έδωσε εξηγήσεις. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Κουβέλη», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την πιθανότητα κατασκευής φρεγατών στην Ελλάδα», εξήγησε, νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος.

«Υπήρχε ένα παλιό εξοπλιστικό πρόγραμμα από υπουργίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Τσίπρας και Μακρόν εξέτασαν την πιθανότητα να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Συζήτησαν να υπάρξει ένα ποσό από την επιστροφή των κερδών της Γαλλίας από τα ελληνικά ομόλογα – αυτά ανέρχονται σε περίπου 8 δισ. ευρώ – το οποίο θα πάει στην κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα», εξήγησε ο κ. Καμμένος, επιχειρώντας να ρίξει φως στο «μυστήριο» των τελευταίων ημερών.

«Αυτή ήταν η μόνη συνομιλία Τσίπρα-Μακρόν για το θέμα με τις φρεγάτες», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, για να επισημάνει πως σε αυτή τη συζήτηση «εμφανίζεται θετικός ο Μακρόν».